Webfilter

Webfilter

Okontrollerad webbaktivitet kan påverka produktiviteten negativt, leda till att skadlig kod kommer in i nätverket och virusangrepp. Detta kan medföra öka kostnader och och skapa en felaktig bild av ert företag på nätet..

I Datias tjänst Webbfilter använder vi webfilteringstekniken WebMonitor från GFI.

Systemet jobbar dynamiskt med att scanna och testa siterna som kunderna besöker och testa dem säkerhetsmässigt. Startas en ny site som plötsligt får massa trafik så gör den direkt till säkerhetscanning för att se om man kan detektera oegentligheter.

Detta är en extra säkerhetsnivå som blockar trafiken till sajter och IP-adresser som används för Phishing, fraud och att sprida malware m.m.
Systemet bygger på Webroot-databaserna från BrightCloud. Samma databaser som används av många brandväggstillverkare. Dessa uppdaterad var 5:e minut.
Dessutom kan ni erbjuda kunderna filtrering av olika kategorier av sajter. Ni kan dessutom köra olika filtreringar under arbetstid och icke arbetstid.
Ni kan också logga och rapportera mängder av data, amt sätta larm för datamängder och hur bandbredd används av olika sajter och tjänster