Molntjänster

Serverhall/VPS

VPS är en Virtuell Privat Server. Där kan vi tillhandahålla den prestanda som dina program och lösningar kräver. Du bestämmer hur mycket minne, hur stor hårddisk, CPU osv som du behöver.
Produkten är sedan skalbar, så behöver vi öka eller minska minne och CPU går det bra att göra efterhand.
Genom att köra på en VPS binder ni inte kapital i serverhårdvara utan har koll på månadskostanden.
Kontakta oss för förslag på en VPS som passar er.


Onlinebackup

Säkra upp er data på både workstations och servers.
Vi hjälper er att konfigurera backup till en utav våra servrar som är placerade antingen i Datias datacenter eller hos tredjepart.  Var lagringen av data sker, bestämmer du som kund. Programvarorna vi använder är väl beprövade och med hjälp av dessa så kan vi snabbt återskapa enskild data eller hela maskiner.


Microsoft 365 - Molnbaserad problemfri e-post, Teams, Sharepoint m.m.

Håll kontakten oavsett var du är. Alltid uppdaterad, oavsett var du kommer åt den. Microsoft 365 synkroniserar Teams, Sharepoint, e-post, kalendrar och kontaktinformation på alla dina enheter i realtid. Du har alltid den senaste informationen, oavsett vilken enhet du har i handen.
Enkel schemaläggning. Med delade kalendrar kan du när som helst se när andra personer är lediga eller upptagna. Schemaläggningen blir enkel och praktiskt taget problemfri. Från valfri plats.
Ingen krånglig mailadministration, Datia hjälper dig med din lösning.


Virtuell PC

Virtuella skrivbord som tjänst
Mobilitet och förmågan att kunna kommunicera efterfrågas allt mer av Datias kunder. Behovet att komma åt sin applikationer och dokument varifrån som närsomhelst ökar ständigt. Dessutom vill vi kunna göra det från olika typer av klienter som bärbart, Apple, telefoner och plattor.  På Datia har vi sedan länge arbetat med denna typ av lösningar och vår personal har lång erfarenhet och gedigen kunskap inom området Server Based Computing.  Att hyra en Virtuell PC hos Datia ger alla fördelarna som den nya tekniken möjliggör utan att ni behöver investera i teknik och kunnande. Beroende på era behov körs er Virtuelle PC på delad hårdvara eller en dedikerad Workstation (främst för tyngre applikationer som CAD och beräkningsintensiva program).  Genom en hemsida eller lokal klient kommer ni åt applikationer och data så länge det finns en internetuppkoppling att tillgå där ni är.  Era dokument och data finns alltid kvar i serverrummet och tekniken ger all säkerhet som man bör ställa på en modern IT miljö utan att hindra er önskan om rörlighet och flexibilitet.


Hej, Michael här!

Det är mig ni träffar gällande tjänsterrelaterande ärenden, så som serverinstallationer, molntjänster, datalagring mm. Hör av er till mig så ska jag ge er den lösningen som bäst passar er.

0523 – 45 94 21
michael@datia.nu

Hej, Johan här!

Precis som med Michael träffar ni mig gällande tjänsterrelaterande ärenden vi på Datia erbjuder. Jag åker gärna ut till er för en behovsanalys för att därefter ge förslag på den lösning som bäst passar er.

0523 – 45 94 27
johan@datia.nu


 • Övervakad IT

  Med vår övervakning kan ni fokusera på er verksamhet. Vi installerar en liten agent på servrar/IT-utrustning som ni vill övervaka. Agenten står i ständig kontakt med vår övervakningscentral dygnet runt alla dagar i veckan och skickar information till vår central.

 • Serviceavtal

  Datias konsulter kan besöka ditt företag regelbundet för att genomföra rutinmässiga kontroller och service.
  Ta ett samtal med någon av våra säljare eller konsulter för att ta fram ett förslag på ett avtal som passar just ert företag.

 • Utbildning

  Datia erbjuder er företagsanpassade utbildningar i allmän IT-kunskap, Windows, Officepaketet och IT- säkerhet. Tillsammans med er gör vi en behovsanalys i syfte att ta fram en utbildning som är anpassad efter era förutsättningar och behov samtidigt som det maximerar nyttan i er investering.

 • Kameraövervakning

  Övervaka dina lokaler eller fastigheter. Vi hjälper dig med en lokal eller molnbaseradlösning.