Molntjänster

Serverhall/VPS

VPS är en Virtuell Privat Server. Där kan vi tillhandahålla den prestanda som dina program och lösningar kräver. Du bestämmer hur mycket minne, hur stor hårddisk, CPU osv som du behöver.
Produkten är sedan skalbar, så behöver vi öka eller minska minne och CPU går det bra att göra efterhand.
Genom att köra på en VPS binder ni inte kapital i serverhårdvara utan har koll på månadskostanden.
Kontakta oss för förslag på en VPS som passar er.

Onlinebackup

Säkra upp er data på både workstations och servers.
Vi hjälper er att konfigurera backup till en utav våra servrar som är placerade antingen i Datias datacenter eller hos tredjepart. Var lagringen av data sker, bestämmer du som kund. Programvarorna vi använder är väl beprövade och med hjälp av dessa så kan vi snabbt återskapa enskild data eller hela maskiner.

Microsoft 365 – Molnbaserad problemfri e-post, Teams, Sharepoint m.m.
Håll kontakten oavsett var du är. Alltid uppdaterad, oavsett var du kommer åt den. Microsoft 365 synkroniserar Teams, Sharepoint, e-post, kalendrar och kontaktinformation på alla dina enheter i realtid. Du har alltid den senaste informationen, oavsett vilken enhet du har i handen.
Enkel schemaläggning. Med delade kalendrar kan du när som helst se när andra personer är lediga eller upptagna. Schemaläggningen blir enkel och praktiskt taget problemfri. Från valfri plats.
Ingen krånglig mailadministration, Datia hjälper dig med din lösning.

Virtuell PC

Virtuella skrivbord som tjänst
Mobilitet och förmågan att kunna kommunicera efterfrågas allt mer av Datias kunder. Behovet att komma åt sin applikationer och dokument varifrån som närsomhelst ökar ständigt. Dessutom vill vi kunna göra det från olika typer av klienter som bärbart, Apple, telefoner och plattor. På Datia har vi sedan länge arbetat med denna typ av lösningar och vår personal har lång erfarenhet och gedigen kunskap inom området Server Based Computing. Att hyra en Virtuell PC hos Datia ger alla fördelarna som den nya tekniken möjliggör utan att ni behöver investera i teknik och kunnande. Beroende på era behov körs er Virtuelle PC på delad hårdvara eller en dedikerad Workstation (främst för tyngre applikationer som CAD och beräkningsintensiva program). Genom en hemsida eller lokal klient kommer ni åt applikationer och data så länge det finns en internetuppkoppling att tillgå där ni är. Era dokument och data finns alltid kvar i serverrummet och tekniken ger all säkerhet som man bör ställa på en modern IT miljö utan att hindra er önskan om rörlighet och flexibilitet.