Säkerhet

Backup

Säkra upp er data på både workstations och servers. Detta anpassas utefter kundens krav och önskemål. Kan vara exempelvis till en NAS på ert nätverk. Detta kan kombineras med vår molntjänst, Onlinebackup. Programvarorna som används är väl beprövade och ger möjlighet till snabb och säker återläsning.

Brandvägg

Brandvägg som tjänst eller er egen produkt, ni väljer själva hur ni vill ha upplägget. En brandvägg som tjänst eller er brandvägg fungerar med många möjligheter, ni väljer själv med vilka tjänster ni vill ha allt från en traditionell brandvägg till en större komplett lösning med tex. URL-Filter, applikationsfilter, intrångsskydd, skydd mot skadlig kod osv. Kontakta oss så går vi igenom dina behov.

Spam

MAX MailProtection är ett komplett och mycket kraftfullt verktyg som stoppar spam, virus och andra typer av skadlig mejl innan det når företagets mejlserver. Med flera olika metoder för spamfiltrering i realtid, traditionella samt nya teknologier, stoppar MailProtection 99% av alla spam och 100% av alla virus.
Tjänsten erbjuder också kontinuitet i form av en smart köfunktion för all inkommande mejl. Detta säkerställer att användarna kan läsa och svara på mejl även om deras mailserver skulle vara offline.
Arkivering av mejl går även att aktivera med valbar arkiveringstid från 3 månader upp till 10 år. Gränssnittet gör det enkelt att söka efter och återställa mejl. Även interna mejl går att arkivera om så önskas.

Webfilter

Okontrollerad webbaktivitet kan påverka produktiviteten negativt, leda till att skadlig kod kommer in i nätverket och virusangrepp. Detta kan medföra öka kostnader och och skapa en felaktig bild av ert företag på nätet..
I Datias tjänst Webbfilter använder vi webfilteringstekniken WebMonitor från GFI.
Systemet jobbar dynamiskt med att scanna och testa siterna som kunderna besöker och testa dem säkerhetsmässigt. Startas en ny site som plötsligt får massa trafik så gör den direkt till säkerhetscanning för att se om man kan detektera oegentligheter.
Detta är en extra säkerhetsnivå som blockar trafiken till sajter och IP-adresser som används för Phishing, fraud och att sprida malware m.m.
Systemet bygger på Webroot-databaserna från BrightCloud. Samma databaser som används av många brandväggstillverkare. Dessa uppdaterad var 5:e minut.
Dessutom kan vi erbjuda filtrering av olika kategorier av sajter. Ni kan dessutom köra olika filtreringar under arbetstid och icke arbetstid.
Ni kan också logga och rapportera mängder av data, amt sätta larm för datamängder och hur bandbredd används av olika sajter och tjänster

Kameraövervakning

Kameraövervaka din fastighet eller din lokal. Vi har många årserfarenhet av övervakning. Vi levererar allt från enstaka kameror till större lösningar. Behöver du övervaka i ett mörkrum? Vill du kunna se dina kameror vi en app i telefonen eller få pushnotiser så kan vi en enkelt lösa det. Vi kan hjälpa dig att ta fram rätt modeller och rätt lösning till rätt pris.